🕝 1 minuter
Sjukhuset återinför besöksförbud - "Stopp för tillfället"
Publicerad 8 september 2021 02:00
Uppdaterad 8 september 2021 02:00

Foto: Södertälje Sjukhus

Efter en lång period av hårda restriktioner och besöksförbud, meddelade Södertälje sjukhus den 6 juli att man hävde besöksförbud som rått på grund av pandemin med besöksbegränsningar. Cirka två månader senare återinför sjukhuset besöksförbudet på grund av att antalet inlagda patienter med covid-19 ökar igen.

– När det gäller besök till patienter med covid-19 måste vi dessvärre säga stopp för tillfället. Vi gör allt vi kan för att minimera risken för smittspridning och då är en åtgärd att isolera covid-smittade patienter. Precis som tidigare gör vi undantag för kritiskt sjuka patienter och för patienter i livets slutskede, säger chefläkaren Lena Sunnermalm på Södertälje sjukhus hemsida.

För att begränsa antalet närstående inför sjukhuset nu kortare tidsbesök som innebär bland annat att att maximalt två personer får besöka en inneliggande patient under högst en timme per dag, skriver sjukhuset i ett meddelande.

– Det är fortfarande väldigt viktigt att den som besöker sjukhuset, oavsett anledning, inte har minsta sjukdomssymtom. Man får inte heller ha träffat någon med covid-19 under de senaste 14 dagarna, säger Lena Sunnermalm.

Dela artikeln