🕝 1 minuter
Södertälje kommuns uppmaning: Spara på vattnet
Publicerad 16 juli 2021 02:00
Uppdaterad 16 juli 2021 02:00

Vattenreservoaren i Södertälje

Södertäljes befolkning ökar och i takt med det görs det av med mer vatten än vad våra befintliga pumpar hinner pumpa upp. Nu uppmanar Telge nät invånarna i Södertälje och Nykvarn att vara varsamma med vattnet.

Södertälje och Nykvarn som får sitt vatten främst sitt vatten från Mälaren. Vattnet som pumpas upp hamnar filtreras på naturlig väg. Där ligger vattnet som pumpats upp från Mälaren i några månader innan det pumpas upp, renas och förvaras i reservoarer.

Men på grund av att befolkningen och vattenförbrukningen ökar så hinner inte befintliga pumpar med. Därför ska kommunen i installera nya pumpar som ska hinna med den ökade vattenförbrukningen.

– Den här värmeböljan medför att det åtgår mycket mer vatten än vi önskar. Då har vi ingen möjlighet att spara på den här reserven, säger enhetschefen Måns Frostell till svt.

Under installationen av den nya pumpen så stängs befintliga pumpar av vilket medför avbrott i produktionen. Därför går Södertälje kommun ut med informationen om att inte gör av med mer vatten än nödvändig.

Dela artikeln