🕝 1 minuter
Södertälje kommun startar finsktalande förskola
Publicerad 8 maj 2023 10:17
Uppdaterad 8 maj 2023 10:18

Foto: Pexels

Nu har kommunen beslutat att öppna en finsktalande avdelning på Björkens förskola i Ronna. – Vi hälsar alla de barn som idag går på Sverigefinska förskolan varmt välkomna till vår nya verksamhet, säger enhetschef, Gunilla Karlsson, i ett pressmeddelande.

Björkens förskola, som befinner sig i samma byggnad som Sverigefinska förskolan, kommer att erbjuda finskspråkig undervisning från måndag till fredag med start i augusti. Den privata Sverigefinska förskolan kommer att stänga efter sommaren och gå över till en förskoleverksamhet i Södertälje kommuns regi.

De barn som för närvarande går på den privata förskolan kommer att erbjudas platser i den nya kommunala verksamheten.

– Vi som arbetar i Ronna förskoleområde känner en stolthet över vår verksamhet och vårt systematiska kvalitetsarbete. Det finska språket kommer vara en väsentlig del av undervisningen varje dag och vi ser fram emot att involvera och lyfta traditioner från den finska kulturen i barngruppen, precis som vi gör idag med andra kulturer, säger Gunilla Karlsson, enhetschef.

Enligt kommunen kommer en separat avdelning att skapas för en grupp på 15 till 23 finsktalande barn. Däremot kommer gruppen att integreras i en av Björkens befintliga avdelningar i Ronna om antalet finsktalande barn är färre än 15.

(Annonslänk)

Dela artikeln