🕝 1 minuter
Södertälje kommun hyllas - Tage: "Roligt och uppmuntrande"
Publicerad 22 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 22 oktober 2021 02:00

Andreas Klingström, Maria Wikenståhl, Tage Gripenstam, Gustav Hemming. Foto: Södertälje kommun.

Södertälje kommun hyllas för att vara ”Årets cykelprestation” 2020. Priset tilldelades av Region Stockholm som anser att kommunen för ”ett ambitiöst och målmedvetet arbete för ökad cykling”.

Södertälje kommun tog emot priset under fredagen där bland annat Tekniska nämndens ordförande, Tage Gripenstam, var med och tog emot priset.

– Det är roligt och uppmuntrande att Södertälje kommun får regionens cykelpris. Ett kvitto på att våra engagerade medarbetare gör ett bra arbete och att våra viktiga satsningar och prioriteringar ger resultat, säger Tage Gripenstam i ett pressmeddelande.

”Utmärkelsen Årets cykelprestation 2020 går till Södertälje kommun. Södertälje prisas för ett ambitiöst och målmedvetet arbete för ökad cykling. Under 2020 utmärkte sig kommunen genom att bygga ut 4,2 km av det regionala cykelnätet. Kommunen har även genomfört vintercyklistkampanjer, anordnat cykelkurser för vuxna nybörjare och tecknat ramavtal för cykelboxar för att kunna erbjuda säker cykelparkering till sina medborgare. I december 2019 antogs en ny cykelplan med ambitiösa och välgrundade mål om ökad cykling, som bidrar till genomförandet av den regionala cykelplanen.”, löd motiveringen som hölls av regionrådet Gustav Hemming,

Södertälje kommun utmärks för bland annat utbyggnad och planering av regionala cykelstråk, cykelparkeringar, drift och underhåll och cykelfrämjande aktiviteter och baseras på resultatet av årets regionala cykelbokslut.

Andreas Klingström, samhällsbyggnadsdirektör, Maria Wikenståhl, utredningsingenjör, Tage Gripenstam, ordförande i tekniska nämnden, Gustav Hemming, regionråd, Per Bråmå, gatuingenjör och Halmat Amir, gatuingenjör. Foto. Södertälje kommun.

Dela artikeln