🕝 1 minuter
Södertälje kommun fick besök från Tunisien
Publicerad 26 oktober 2022 14:20
Uppdaterad 26 oktober 2022 14:20

Tunisiens huvudstad, Tunis. Pressbild.

Medlems- och arbetsgivarorganisationen SKR, Sveriges Kommuner och Regioner bedriver projekt i Tunisien för att stötta landets decentraliseringsform.

Ett projekt som Södertälje kommun deltar i och som nu fick besök av kommunförbund från Tunisien.

Sedan 2017 bedriver SKR stöd för Tunisens decentraliseringsform. Det innebär ett arbete med att beslutsbefogenheten ska kryper nedåt i hierarkipyramiden och ge fler möjligheten att få sin röst hörd.

En annan aktör som stöttat projektet är Tunisiens kommunförbud, Fédération Nationale des Communes Tunisiennes, FNCT:sutveckling, som nu beslutat att besöka Sverige och SKRs ledning för utbyte och lärande.

Under besöket arrangerades ett program där de tillsammans besöker flera kommuner, varav ett stopp skedde i Södertälje, onsdag den 19 oktober.

Telge Återvinning. Pressbild.

– Tillsammans gör vi ju allt för Södertälje, det vill vi såklart visa, avslutar Kicki, säger Kicki Carlsson, kommunikatör på Telge Återvinning i ett pressmeddelande

Vidare framgår det att vid besöket hade Tunisiens kommunförbud visat intresse av att få veta mer om den kommunal servicen i bolagsform, samt Södertälje kommuns hantering av avfall och återvinning.

Dela artikeln