🕝 1 minuter
Södertälje kommun beviljas 9 miljoner kronor i företagsstöd - Ska stärka stadens näringsliv
Publicerad 14 september 2021 02:00
Uppdaterad 14 september 2021 02:00

Foto/Bild: Södertälje kommun

Södertälje kommun beviljas ett stöd på 9 miljoner kronor för projektet ”Omtag nu. För en starkare, grönare livsmedels- och besöksnäring”. Syftet med projektet är att stärka näringslivets återhämtning och förmåga att ställa om för att möta effekterna av coronapandemin.

– Det visar att vår ansökan ligger helt i linje med regionens prioriteringar och att vi har kapacitet att driva denna typ av projekt, säger näringslivschefen Jonas Karlsson i ett meddelande på kommunens hemsida.

Regionalfondsprojektets (REACT-EU) företagsstöd till Södertälje kommun omfattar ett stöd på 9 miljoner kronor under två år för att stötta små och medelstora företag och kan handla om rådgivning, coachning, finansiella stöd och andra insatser.

”Insatserna ska riktas mot företag som drabbats hårt av pandemin för att stärka deras innovationskraft och förmåga till omställning utifrån förändrade förutsättningar.”, skriver Södertälje kommun.

– Matlust har gjort ett brett och framgångsrikt arbete för en mer hållbar livsmedelsnäring. Genom Matlust, som avslutas under 2022, är vi helt riggade för att genomföra ett storskaligt omstartsstöd till målgruppen, säger Sara Jervfors, projektchef för Matlust och kostchef i Södertälje kommun.

Projektet Omtag nu kommer att pågå under två år och startades den 1 september.

Dela artikeln