🕝 1 minuter
Södertälje deltar i världens största klimatmanifestation
Publicerad 23 mars 2024 19:00
Uppdaterad 23 mars 2024 18:00

Foto: Alexander Isa

Kommunen visar sitt miljöengagemang genom att delta i världens största klimatmanifestation, Earth Hour, genom att släcka ner ljusen i Stadshuset.

Södertälje kommun engagerar sig i miljön genom att delta i Earth Hour, världens största klimatmanifestation, genom att släcka ned ljusen i Stadshuset ikväll mellan 20.30 och 21.30. Denna globala manifestation syftar till att uppmuntra personer, företag och myndigheter att visa sitt stöd för att bekämpa klimatförändringarna och skydda den biologiska mångfalden.

Genom detta initiativ, som är en del av kommunens löpande satsning på hållbarhetsfrågor, vill Södertälje kommun inte bara göra en symbolisk gest utan även uppmuntra invånare och företag att engagera sig för en hållbar framtid och arbeta för att minska klimatutsläppen.

– Genom att släcka på Earth Hour sänder vi alla ett viktigt budskap. Vi måste stoppa klimatkrisen och förlusten av biologisk mångfald innan det är för sent. Tillsammans är vi världens chans. Earth Hour startade år 2007 i Sydney och varje år engagerar Earth Hour nästan en miljard människor globalt, men också en stor mängd städer och företag, säger Gustaf Lind, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF, i ett pressmeddelande.

(Annonslänk)

Dela artikeln