Södertälje kommun
🕝 2 minuter
Södertälje City väcker liv i staden - "Positiv energi"
Publicerad 8 december 2022 21:28
Uppdaterad 8 december 2022 22:07

Foto: Södertälje City.

Led-lampor i form av hjärtan, djur och vacker belysning som lyser upp träd och fastigheter pryder vårt stadskärna. Nu är den populära vinterbelysningen och ljuspromenaden tillbaka i Södertälje.

Den uppskattade vinterbelysningen som arrangeras av Södertälje City, i samarbete med kommunen och lokala fastighetsbolag, väcker liv i staden och har blivit populärare för varje år som passerar. Tillsammans samverkar aktörerna för ett ökat välmående, trygghet och en attraktiv stadskärna under de mörkare månaderna.

– Vinterbelysningen är ett resultat av god samverkan. Vi ökar ambitionen varje år och arbetar strukturerat med att tillföra nya installationer och platser som man kan upptäcka och beskåda som Södertäljebo eller besökare. Det är viktigt att man får en positiv energi när man vistas i stadskärnan, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City.

Lunabron. Foto: Södertälje City

Allt från stora djur i stadsparken, lysande kärlekstunneln vid Marenbron, ljusfontän i centrum och även nya inslag för i år så som Södertäljekringlor på lyktstolparna, isbjörnsfamilj vid ångfartyget Ejdern samt ett magiskt träd tillsammans med lysande halvklot i Turingelunden. Det är några av de sevärdheter som vinterbelysningen erbjuder.

Inslagen stärker och ökar även Södertäljes attraktion som en destination och är ett resultat av ett långt sammarbeta mellan aktörerna.

– Det började redan för 12 år sedan med att handlarna i City kontaktade oss för att se om det fanns möjlighet att få mer julbelysning i centrum eftersom det då inte fanns så mycket. Tillsammans tittade vi på vad som skulle kunna göras och vad vi kunde få upp om vi gjorde det tillsammans. Så numera jobbar vi i ett team där också ett elbolag och en montör ingår. Detta samarbete är nyckeln till att vi varje år får fram så bra vinterbelysning och julbelysning, säger Tomas Lindgren, parkingenjör på Samhällsbyggnadskontoret, Södertälje Kommun

Belysningen monterades i veckan och på Södertäljes Citys hemsida kan ljuspromenadskartan laddas ner som går att ta del av fram till den 9 januari.

Läs även – Södertälje kan utses till ”Årets Stadskärna 2023”

Stadsparken. Foto: Södertälje City.

Turingelunden. Foto: Södertälje City.

Isbjörnar vid Ejdern. Foto: Södertälje City.

Dela artikeln