🕝 1 minuter
Snart tas första spadtaget för BoKlok i Västergård - Då börjar försäljningen
Publicerad 26 mars 2022 01:00
Uppdaterad 26 mars 2022 01:00

Bild: BoKlok.

Den 23 december lämnade BoKlok en ansökan om bygglov för nybyggnation av fyra stycken flerbostadshus med tillhörande komplementbyggnader i Västergård.

Snart tas första spadtaget och totalt kommer BoKlok att bygga 76 lägenheter som börjar säljas den 31 mars.

– Vi har ju byggt här i Södertälje tidigare och eftersom de lägenheterna var så eftertraktade är vi väldigt glada att erbjuda fler bostäder som människor med vanliga inkomster har råd med, säger Marina Gore, projektchef på BoKlok i ett pressmeddelande.

Försäljningen sker genom en turordningsdragning och för att delta i dragningen måste en intresseanmälan göras via BoKloks hemsida.

Turordningsdragningen bestämmer i sin tur i vilken ordning man får välja sin nya bostad.

Bygget omfattade 76 lägenheter i fyra våningar och totalt fyra flerbostadshus. Lägenheterna kommer att komma i storlekarna ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm och priserna startar på 1 195 000 kronor.

-En av anledningarna till att vi är så prisvärda är för att stora delar av våra hus byggs i fabrik vilket gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser och inte behöver uppfinna hjulet på nytt för varje byggprojekt, säger säger Marina Gore.

Bygget startar inom kort och inflyttning beräknas till hösten 2023.

Dela artikeln