🕝 1 minuter
SMHI varnar för snöstorm och stora trafikstörningar
Publicerad 7 mars 2023 05:00
Uppdaterad 7 mars 2023 07:04

Arkivbild: Alexander Isa

Ett kraftigt snöfall väntas dra in över stora delar av landet. SMHI har utfärdat en orange varning och runt Södertäljeområdet varnas för strömavbrott och trafikstörningar. 

– Det här vädret väntas ha som konsekvens både strömavbrott och omfattande trafikstörningar. Det kan komma uppemot 15 till 25 centimeter snö, säger Max Schildt på SMHI.

På grund av det förväntade ovädret med snöstormar och starka vindar kan olyckor, halka och snödrev orsaka begränsad framkomlighet för både kollektivtrafik och personbilar. SMHI varnar även för eventuella störningar i el- och telefonnätet.

Fordon utan vinterdäck rekommenderas att inte köra på vägar, samt att arbeta hemifrån om det är möjligt. Snöstormarna väntas fortsätta till onsdagskväll med stora mängder snö, särskilt i områden med öppna landskap.

Flera tågavgångar i södra och västra Sverige har redan ställts in och SJ varnar för att fler avgångar kan påverkas av ovädret. På trafikverkets webbplats erbjudes uppdateringar om trafikläget och de inställda avgångarna.

(Annonslänk)

Dela artikeln