🕝 1 minuter
SMHI varnar för kraftiga vindar i kombination med snöfall
Publicerad 3 januari 2024 00:19
Uppdaterad 3 januari 2024 00:19

Foto: Creative Commons.

SMHI varnar för intensiva snöfall och starka vindar över Stockholmsområdet, inklusive Södertälje. Allmänheten uppmanas att vara försiktiga och förbereda sig för möjliga störningar.

En gul varning har utfärdats av SMHI som svar på väderförhållanden som väntas drabbas av tilltagande ostliga vindar och snöbyar från havet.

Detta förväntas påverka Stockholmsområdet, däribland Södertälje, med start på kvällen under tisdagskvällen, från 19:00, och väntas fortsätta fram till klockan 18:00 på onsdagen.

– Då det är kallt med flera minusgrader är snön mycket lätt och fluffig. Vilket i samband med upp till frisk vind gör den drivbenägen och kan även orsaka siktnedsättning. Det närmsta dygnet väntas 1-2 dm, med stora lokala variationer, skriver SMHI på sin hemsida.

Vidare informerar SMHI att allmänheten bör förbereda sig på svårigheter i trafiken, inklusive långsammare färdtider på grund av halka, dålig sikt, och snödrev. Även kollektivtrafiken kan komma att påverkas med förseningar och inställda avgångar.

– Det är osäkert hur länge snöbyarna fortsätter att bildas och dra in över land, skriver SMHI.

Dela artikeln