Sport
🕝 2 minuter
SM-guldmedaljören Mario har siktet inställt mot USA och NFL
Publicerad 10 augusti 2022 20:13
Uppdaterad 11 augusti 2022 00:12

Mario Attaalla från Södertälje tillsammans med lagets coach. Foton: Privata.

Södertäljebon Mario Attaalla var en av spelarna som stod på plan när finalen i amerikansk fotboll avgjordes på Behrn arena i Örebro.

Hans lag, Mean Machines, kammade i juni hem SM-guldet och nu siktar Södertäljebon mot College och spel i den allra högsta ligan NFL i Usa.

Den 186 cm långa och stabila Defensive end-spelaren från Södertälje är inte en rolig spelare att möta som motståndare. Mario är en spelare man gärna har i laget, men trots sina framgångar började han sin karriär senare än vad andra gjorde.

Intresset och fysiken har alltid funnits för Mario Attaalla som kom till Sverige 2013. Men resan började för bara tre år sedan och idag är han en förträfflig spelarna i amerikans fotboll samt SM-guld medaljör.

Mario Attaalla i matchnummer 50 mot Tyresö. Foto: Privat.

– Jag har spelat amerikansk fotboll sedan u17 började 2019 i Stockholm, säger Mean Machines-spelaren till Telgenytt och riktar ett tack till coacherna som trodde och gav honom chansen från start.

Finalen spelades mot Örebro Black Knights där man vann efter en rekordstor finalseger. Mario och Mean Machines var även helt obesegrad genom hela säsongen, 12 vunna matcher och noll förluster.

– Att vinna SM-guldet och Skandinaviska ligan är en fantastisk känsla, vi blev ju bästa i hela Skandinavien, säger han.

SM-guldmedaljörerna Meach Machines och Mario Attaalla. Foto: Privat.

Förutom ligatiteln har Mario även flera titlar med sitt Mean Machines. Bland annat blev laget skandinaviska mästare i Scandinavian cup i juli efter vinst mot Tyresö Royal Crowns med hela 44-21.

Nu har Mario Attaalla från Södertälje siktet in inställt mot College i USA och en dröm att i framtiden få spela i allra hösta ligan – NFL.

– Min dröm är att spela i USA och kommer fortsätta kämpa för att nå den, men om inte så hoppas jag att jag får chansen att fortsätta med laget för att bli Europeiska mästare, avslutar Mario till Telgenytt.

Mario med vänner efter guldtiteln. Foto: Privat.

Nu har Mario siktet inställt mot College och spela i NFL. Foto: Privat.

Dela artikeln