Södertälje kommun
🕝 1 minuter
SM avgörs i Södertälje - 500.000 kronor i prispott
Publicerad 29 mars 2023 07:00
Uppdaterad 29 mars 2023 08:10

Foto: Alexander Isa.

Idag hålls finalen av ”Utställningen Unga Forskare” inom forskning och vetenskap. I år delas priset ut av Vidar Helgesen, VD för Nobelstiftelsen, och gästas av Utbildningsminister Mats Persson.

I finalen av ”Utställningen Unga Forskare” på Södertälje Science Park utses Sveriges mest lovande unga talanger inom forskning och vetenskap. Bland annat gästas finalisterna av utbildningsminister Mats Persson besöker för att träffa finalisterna och hålla ett anförande om att uppmuntra unga till att satsa på en framtid inom forskning och vetenskap.

Årets tema är vetenskapens mysterier och tävlingen har bjudit på innovativa och banbrytande idéer. 92 gymnasieelever från hela Sverige tävlar om priser för över en halv miljon kronor och om att få representera Sverige i det unga Svenska forskningslandslaget.

”Forsknings-SM” är Sveriges största tävling i naturvetenskap, teknik och matematik för gymnasieelever och syftar till att samla Sveriges framtid inom forskning och vetenskap för att utbyta idéer och inspireras till en karriär som specialist inom akademi och näringsliv.

Finalen hålls på Södertälje Science Park idag och kommer att vara öppen för skolor och allmänheten från klockan 13:30 till 15:30.

Dela artikeln