🕝 1 minuter
Skottlossning och polisiära ingripande - 700 värnpliktiga i stor övning
Publicerad 28 maj 2022 02:00
Uppdaterad 28 maj 2022 02:00

Foto: Försvarsmakten.

I ett pressmeddelande framför Försvarsmakten att cirka 700 personer deltar i en övning som sker strax utanför Södertälje.

Under övningen kan skottlossning med så kallad lös ammunition förekomma och höras från vissa delar i Södertälje.

Infanteri- och kavalleriförband inom svenska armén, Livgardet, och flera andra enheter inom Försvarsmakten genomför en så kallad krigsförbandsövning.

”Skottlossning med så kallad lös ammunition kan förekomma, men endast i mindre omfattning.”, skriver Försvarsmakten i ett pressmeddelande.

Övningsområdet sträcker sig från från Gävle i norr till Oxelösund i söder, från Enköping i väst till Roslagen i öst och sker både dag-, kvälls- och ibland nattetid. Cirka 700 personer ingår i övningen där de kommer att öva att patruller till fots och med fordon, spårarbete med hund, kortare och enklare stridsmoment samt polisiära ingripanden och fordonskontroller

”Då enheterna transporteras med mindre fordon kommer man märka av dessa på vägarna kring övningsområdena, men bedöms inte innebära några trafikhinder.”, skriver Försvarsmakten.

Enligt Försvarsmakten är det en slutövning för värnpliktiga samt en repetitionsutbildning och övning för krigsplacerade officerare och soldater för att upprätthålla och utveckla kompetensen hos dessa.

Övningen inleddes den 23 maj och pågår fram till tisdag den 31 maj.

Dela artikeln