Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Skolorna till semifinal i tävlingen "Arla Guldko 2023"
Publicerad 16 januari 2023 11:49
Uppdaterad 16 januari 2023 11:53

Bild: Google.

Lillhagaskolan i Nykvarn och Saltåskolan i Järna är semifinalister i tävlingen Arla Guldko 2023. En tävling som belönar skolor som arbetar för att främja hållbar mat och livsmedelskunnande.

Arla sätter årligen ljus på vardagshjältar som lyckas skapa en verksamhet som genomsyras av matglädje genom en uppmärksammad tävling – Arla Guldko.

– Det finns så oerhört mycket kunskap och engagemang i våra offentliga kök och det visar verkligen våra semifinalister. De lyckas lyfta hela måltiden till en ny nivå och det handlar lika mycket om god vällagad mat som att bemöta matgästerna med värme och omtanke. Årets tävlande är verkligen värda att uppmärksammas, säger Erica Elfving, projektledare för Arla Guldko i ett pressmeddelande.

Tävlingen är öppen för alla skolor i Sverige och är en del av Arlas satsning på att främja hållbarhet och goda matvanor hos unga människor.

Lillhagaskolan och Saltåskolan uttagna som semifinalisterna i tävlingen ”Arla Guldko 2023”. Bild: Arla

Tävlingen har olika kategorier så som Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, Årets Frukostlyft, Bästa Seniormatglädje samt Årets Guldstjärna till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket.

Lillhagaskolan och Saltåskolan har nu gått vidare till semifinalen efter att ha imponerat på juryn med sina projekt och initiativ kring hållbar mat och livsmedelskunnande. Vinnarna koras i en stor final den 8 maj 2023, men först ska jurygruppen utse tre finalister i respektive kategori.

Lillhagaskolan och Saltåskolan är nominerade i kategorin Bästa Matglädjeskola där totalt tio skolor nominerats.

Dela artikeln