🕝 1 minuter
Skalhuset köps upp av Northbaze Group
Publicerad 29 december 2023 20:30
Uppdaterad 29 december 2023 19:27

Foto: Shamash Oyal

På endast några år har Södertäljeföretaget Skalhuset gjort ett markant avtryck på marknaden för mobilskal och tillbehör. Nu har bolagets explosionsartade tillväxt resulterat i ett uppköp av en ledande aktör inom e-handel.

SkalHuset har snabbt blivit en känd spelare på den svenska marknaden för mobilskal och tillbehör. Från en blygsam omsättning på bara 1,2 miljoner kronor 2016 har företaget vuxit explosionsartat till nästan 90 miljoner kronor 2022. Denna anmärkningsvärda tillväxt har inte gått obemärkt förbi, då företaget 2021 stolt mottog DI Gasell-priset, en prestigefylld utmärkelse som hyllar Sveriges snabbast växande företag.

Nyligen blev det klart att SkalHuset blir en del av Northbaze Group, en ledande aktör inom e-handel.

Artiklen fortsätter efter annonsen

(Annonslänk

– Affären är ett naturligt steg i vårt arbete med ökad lönsamhet, större volymer och effektivitet. Vi undersöker kontinuerligt möjligheter till lönsamma förvärv, i och utanför branschen, säger Henrik Andersson, VD på Northbaze Group AB. 

Genom detta förvärv siktar Northbaze på att ytterligare stärka sin marknadsposition och förutspår en ökning i omsättningen till över 100 miljoner kronor under 2024, med ett förväntat rörelseresultat på omkring 4 miljoner kronor.

Denna förväntning kommer trots en utmanande finansiell period för SkalHuset, som nyligen rapporterade en omsättning på 97,6 miljoner kronor men ett rörelseresultat på minus 600 tusen kronor, påverkat av den höga dollarkursen.

Finansieringen av förvärvet, en affär värd 8,5 miljoner kronor, har delvis möjliggjorts genom en apportemission, varav 4 miljoner kronor utgörs av aktier i Northbaze Group.

Dela artikeln