🕝 1 minuter
Skådespelardrömmar besannas - Filmbolag söker talanger i Södertälje
Publicerad 27 november 2021 01:00
Uppdaterad 27 november 2021 01:00

 Foto: Creative Commons.

KRIS ger nu killar och män i Södertälje en chans att leva ut sina skådespelardrömmar. Onsdag den 1 december håller föreningen tillsammans med Wideryd casting en drop-uttagning. Detta inför en dramaserie från filmbolaget bakom Bron, Top Dog och Kalifat.

Wideryd casting söker män mellan 25-45 år och för detta kommer de ha en drop in-uttagning i KRIS föreningslokaler på Övre Torekällgatan 29. Detta inför en inspelning i maj till september 2022 som hålls av filmbolaget Filmlance. Ingen tidigare erfarenhet av skådespeleri är nödvändig.

Nyligen höll man en casting i Lunagallerian för samma serie, men var målgruppen personer under 22 år. Produktionsbolaget ligger bakom film och tv-serier såsom Bron, Beck, Kalifat och, inte minst, Jens Lapedius-serien Top Dog som utspelar sig i Södertälje.

Till den senare tog man hjälp av KRIS, både som rådgivare och till casting av statister. Andra produktioner KRIS Södertälje varit delaktiga igenom castingar är Tv-serierna Snabba cash och Deg.

– Jag har haft andra castingkollegor som hållit i öppna castingar på KRIS tidigare och har fått ett bra intryck därifrån, säger Catrin Wideryd, Casting director för serien.

Men även hon har tidigare hållit castingar i Södertälje. 2007 var hon i Ronnaskolan där hon träffade Simon Malki som fick skådespela som huvudrollen i SVT-serien HABIB (baserad på Douglas Foleys böcker om pojken Habib i Alby. Hon castade nyligen honom på nytt som Alexander Abdallahs (”Snabba Cash”) lillebror i Viaplay-serien ”Thunder in my heart” (av och med Amy Deasismont).

– Så jag har bra förhoppningar på Södertälje, säger Catrin Wideryd

Än så länge har man inte avslöjat mer om serien än att det är en dramaserie som utspelar sig i Stockholmsområdet.

– Jag vågar lova att det kommer bli en grym serie – manuset är otroligt välskrivet och spännande, säger Catrin Wideryd

Drop in-uttagningen äger rum onsdagen 1 december, mellan klockan 12.00 och 16.00.

Dela artikeln