Debatt
🕝 1 minuter
"Sjukvård att lita på - "Ta tillbaka kontrollen""
Publicerad 31 augusti 2022 07:00
Uppdaterad 9 januari 2023 20:28
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Staffan Norberg (V), kandidat för Vänsterpartiet i Region Stockholm.

Alla ska ha samma rätt till vård oavsett om du bor i Södertälje, på Östermalm, eller norra Botkyrka. Så är det inte idag utan skillnaderna i Region Stockholm är gigantiska.

Regionen styrs sedan länge av Moderater, Liberaler, Kristdemokrater, Centern och Miljöpartiet. Vården är den fråga som väljarna brukar tycka är den viktigaste frågan. Ändå vet väldigt få att det är stor borgerlig majoritet i Södertälje och vår region sedan 16 år.

Det bestämde Miljöpartiet vid förra valet då man bytte sida.

Region Stockholm är landets näst största parlament som förvandlats till en borgerlig lekstuga där nu sannolikt även (SD) måste med i gänget för att rädda den rådande majoriteten efter valet.  

Vänsterpartiet vill nu sätta stopp detta marknadsexperiment. Exemplen på vanstyre och ren korruption har varit många i Södertälje och vår region.

Vi vill med våra 16 mandat idag, bidra till att den situationen bryts. 

Det handlar om vårdplatserna, och arbetsmiljön för våra tusentals anställda i vården. Vi ska se till att vårdpersonal får det bättre på jobbet. Då tar de hand om oss när vi blir sjuka.

Våra gemensamma skattemedel ska gå till vård – inte till privata vinster och vi lovar att göra allt för att stoppa marknadsvården och ta tillbaka kontrollen över sjukvården i vår region. 

Regionen har i dag även ansvaret för kollektivtrafiken som även den borde ägas gemensamt istället för att som nu, säljas ut till kinesiska ägare.

Men det går att ändra på valdagen med den blå valsedeln i regionvalet.

Staffan Norberg (V), kandidat för Vänsterpartiet i Region Stockholm

Dela artikeln