🕝 1 minuter
Sexbarnsmamma vinner tävling med inspirerande klimatlöfte
Publicerad 15 november 2023 06:00
Uppdaterad 14 november 2023 23:55

Foto: Södertälje kommun

Raphaela Wells från Järna korades som vinnare i Södertäljes medborgartävling ”Mitt klimatlöfte för ett hållbart Södertälje” och belönades med en elcykel för sitt engagerande klimatlöfte.

 -Det här känns jättefint, jag känner mig väldigt tacksam och glad just nu, säger Raphaela Wells till Södertälje kommun.

Södertälje kommun har nyligen avslutat sin miljöinriktade medborgartävling, där deltagarna uppmanades att bidra med personliga löften för att främja ett mer hållbart samhälle. Tävlingen, som syftade till att uppmuntra medvetenhet och handlingar för miljön och klimatet, resulterade i att Raphaela Wells, en sexbarnsmamma från Järna, utsågs till vinnare.

Artikeln fortsätter efter annonsen

(Annonslänk)

Wells imponerade på juryn med sitt omfattande klimatlöfte, som inkluderar åtgärder som att enbart köpa ekologiska produkter, välja viltkött framför annat kött, och att prioritera cykel och tåg framför bilen för transport. Hennes löfte sträcker sig även till att undervisa och inspirera sina sex barn att leva mer miljömedvetet, genom att återvinna noggrant, spara på el och vatten, och alltid välja ekologiska alternativ.

– Det är viktigt att Södertäljeborna känner ett engagemang och en vilja att bidra i klimatarbetet. Det är verkligen roligt att vi fått ta del av så många bra idéer och löften, säger Hanna Klingborg (MP), ordförande för Hållbarhetsutskottet. 

Genom att vinna tävlingen och få en elcykel, får Wells ytterligare ett verktyg för att genomföra sitt löfte om att välja hållbara transportalternativ.

– Jag har levt hela mitt liv med en medvetenhet, men jag känner att jag har slarvat lite och kanske inte tagit i lika mycket som jag kan med mina barn. Så nu känner jag att jag kan ta i ordentligt med att sprida kunskap och att lära mina barn. Jag älskar att återvinna. I varje timme som man lever så kan man välja att göra något, säger Raphaela Wells. 

Dela artikeln