🕝 2 minuter
Serieseger och avancemang - Unitid IK klara för division 1
Publicerad 16 oktober 2022 22:08
Uppdaterad 16 oktober 2022 22:08

Arkivbild, Daniel Brace.

När den sista omgången i division 2 Södra Svealand avslutades stod Södertäljelaget United IK som seriesegrare och därmed avancerar till division 1.

Det har varit en spännande säsong som toppades av Södertäljelagen, Assyriska, United IK och Syrianska. En kamp som höll in i det sista, men med några omgångarna kvar tappade Syrianska flera viktiga poäng som gjorde det svårt att följa efter.

Assyriska och United däremot fortsatte kampen om vem som skulle knipa förstaplatsen och direktavancemang till division 1 – och vem som skulle få kvala sig upp.

När sisa omgången skulle spelades under söndagen hade United IK allt i egna händer när de på bortaplan ställdes mot Nyköping. Förlust eller oavgjord och chansen för avancemang skulle lämnas över till Assyriska som låg på en andra plats, med endast en poäng mindre.

(Annonslänk)

Men United förvaltade sin chans med perfektionism och krossade Nyköping på bortaplan.

United tog ledningen, redan efter 8 minuter spelade, genom Amar Ahmed som nätade 1-0 till Södertäljelaget. I den 60:e minuten var det dags att utöka ledningen. Efter ett långt inlägg från backlinjen kunde kvicke Shergo Shehab springa förbi Nyköpings backlinje och lobba över målvaken som var påväg ut. 2-0 till United IK.

I slutminuterna kunde slutresultat 3-0 fastställas genom Amer Ahmad. Han satte sitt andra mål för dagen genom en straff och därmed säkrades serieseger och avancemang till division 1.

Assyriska vann sin match på hemmaplan mot Arameiska-Syrianska med 2-0 och hamnade på en andra plats. Nu gör laget sig redo för att kvala sig upp till divison 1 nästa vecka.

Foto: Assyriska/ Tiama Esa

Dela artikeln