🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Två misstänkta släppta på fri fot efter skjutningen i Hovsjö
Publicerad 12 december 2023 20:03
Uppdaterad 12 december 2023 20:03

Foto: Shamash Oyal

Efter helgens skjutning i Hovsjö, där tre personer skadades, har två av de tre gripna misstänkta blivit frigivna, medan misstankarna mot dem fortfarande kvarstår.

Det var under lördagskvällen, strax innan klockan 19:00, som skottlossning utbröt i ett bostadsområde i Hovsjö, vilket resulterade i att tre personer skottskadades av maskerade gärningsmän. Kort efter skjutningen kunde polisen snabbt gripa tre personer – 16, 18 och 22 år gamla – under samma kväll. De anhölls av åklagaren som misstänkta för försök till mord.

Foto: Shamash Oyal

Tillståndet för de skadade är i nuläget oklart. En av de skjutna har skrivits ut från sjukhus, medan de andra två fortfarande vårdas, varav en för kritiska skador enligt uppgifter till Telgenytt.

Under tisdagseftermiddagen meddelade åklagaren att två av de gripna, 18 och 22 år gamla, har släppts på fri fot.

– De utredningsåtgärder vi vidtagit under tiden de varit anhållna har gjort att misstankarna försvagats mot dem, säger åklagaren Åsa Lidefelt Skog, förundersökningsledare, till LT.

Däremot kvarstår anhållandet av den 16-årige misstänkte. Ytterligare information förväntas komma under onsdagen, då ett beslut om han ska häktas eller släppas fri kommer att fattas.

Dela artikeln