🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Södertäljebo skjuten till döds i Flemingsberg
Publicerad 7 mars 2023 08:49
Uppdaterad 17 mars 2023 19:05

Arkivbild. Alexander Isa

Strax efter midnatt sköts en 30-årig man till döds i en lägenhet i Flemingsberg. Enligt uppgifter till ska den mördade mannen vara skriven i Södertälje.

Klockan 00:58 larmades polis och ambulans till Sågstuvägen i Flemingsberg, enligt de initiala uppgifterna röde det sig om en allvarligt skadad man. Väl på plats påträffades en skjuten man varpå livräddande insatser inleddes och den skadade fördes med ilfart till sjukhus. Men drygt en timme senare efter skjutningen dödförklarades mannen av läkare.

Den ihjälskjutne 30-åringen vara skriven i Södertälje och vara känd av polisen sedan tidigare. Enligt tidningen hade han kopplingar till Södertäljenätverket under en längre tid, samt den så kallade Ronnafalangen. Han ska haft släktband till den mördade 39-åringen, som sköts till döds på en parkering utanför Actic Vasa i Geneta den 24 maj 2021, och ska ha stått honom väldigt nära.

I samband med skjutningen befann sig flera personer i lägenheten, som enligt uppgifter till LT var hans nya bostad för att komma bort från konflikten i Södertälje. Bland annat ska barn befunnits i bostaden när mannen sköts till döds.

Polisen arbetade intensivt under natten för att lokalisera gärningspersoner och höll förhör på plats genom så kallad dörrknackning, men ingen person är i nuläget frihetsberövad.

Dela artikeln