🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Södertäljebo dömd för smuggling av vapen och 200 pistolhylsor
Publicerad 15 april 2022 02:00
Uppdaterad 15 april 2022 02:00

Foto: Alex Ataseven.

Förra året 2021 beställde en Södertäljebo flera utlandsköp från Bulgarien och Tyskland där han bland annat beställde 200 pistolhylsor och tårgasvapen.

Nu döms han till 1 år och sex månaders fängelse för ringa dopningsbrott, narkotikabrott, vapensmuggling och försök till vapensmuggling.

Den 22 juni 2021 beställde och betalade en Södertäljebo, född 1989, två tårgasvapen från Bulgarien och ett tårgasvapen från Tyskland.

Leveransen från Bulgarien nådde aldrig fram, men leveransen från Tyskland kom fram och hämtades ut av 32-årigen.

Samma månad la han en ny beställning på 8 mm knallpatroner och 200 pistolhylsor för handladdning samt en ask rena kulor som inte utgjorde färdig ammunition.

I december 2021 valde han återigen att beställa tårgasvapen hos samma återförsäljaren i Tyskland, men denna gång beslagtogs vapnet av tullen. I januari 2022 genomförde Södertäljebon ytterligare en beställning av ett 9 mm stålrör och kort därefter genomförde polisen en husrannsakan hos 32-åringen.

Syftet med stålröret var att göra en luftpistol mer trovärdig, dvs. byta pipan i luftpistolen. Förändringen skulle bara vara utseendemässig.”, framgår det i domen mot 32-åringen.

Han tänkte även byta ut magasinet och skapa en kula och hylsa som passade.

Enligt personen själv var skälet att skapa ett vapen så nära ett riktigt vapen som möjligt för att ha hemma, utan att det skulle vara ett alltför allvarligt brott.

Vid husrannsakan den 14 januari hittade polisen verktyg för att skapa vapnen, men polisen hittade även narkotika och dopningsmedel hemma hos 32-åringen.

I torsdags, den 14 april dömde Södertälje tingsrätt Södertäljebon till ett år och sex månaders fängelse för ringa dopningsbrott, narkotikabrott, vapensmuggling och försök till vapensmuggling.

Dela artikeln