🕝 2 minuter
SENASTE NYTT: Sköts till döds inne i en port - Tre gripna
Publicerad 4 december 2022 23:15
Uppdaterad 5 december 2022 01:20

Foto: Alexander Isa.

En person har skjutits till döds i Västra Blombacka sent under söndagskvällen bekräftar polisen. Nu framkommer det uppgifter om att tre personer med koppling till gängmiljöer har gripits enligt källor till Aftonbladet.

– En person i 25 års åldern har hittats skottskadad, berättade polisens presstalesperson, Mats Eriksson, till Telgenytt.

Det var vid 19:30-tiden som polisen larmades till Humlestigen i Blombacka efter samtal om skottlossning mitt i ett bostadsområde. Väl på plats påträffades en skjuten 25-åring person varpå livräddande insatser inleddes. Strax efter klockan 23 bekräftar polisen på sin hemsida att mannens skottskadorna varit så allvarliga att hans liv inte gick att rädda.

Porten avspärrad efter skjutningen i Blombacka. Foto: Alexander Isa.

Enligt uppgifter till Telgenytt ska skottlossningen ha skett inne i en port, i ett flerbostadshus, utanför en av lägenheterna. Men i nuläget vill polisen inte bekräfta just de exakta uppgifterna

– Personen som är i 25 års åldern har blivit anträffad i en port, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson. 

Enligt uppgifter till Telgenytt ska den skjutne 25-åringen vara skriven på en annan adress i Södertälje, men befann sig på den aktuella platsen med vänner. Just nu har polisen flera resurser på plats och har startat en tekniskt brottsplatsundersökning. Ett stort område har spärrats av och flera boende i området har fått besked om att de får vänta med att komma in i sina bostäder då den aktuella porten spärrats av helt.

Samtidigt pågår just nu en intensiv polisjakt efter misstänkta gärningspersoner och enligt uppgifter ska polisen fått signalement om misstänkta personer. Till Telgenytt berättar polisen även att flera människor har kontrollerat i samband med skjutningen i Blombacka.

Men 22:30-tiden rapporterar Aftonbladet om att tre misstänkta personer har gripits efter söndagens skjutningen i Södertälje enligt egna källor. Samtliga ska ha kopplingar till kriminella kretsar enligt tidningen.

Strax efter klockan 23:00 på söndagskvällen bekräftar polisen dödsfallet.

”Den skottskadade mannen har avlidit, anhöriga är underrättade.”, skriver polisen på sin hemsida.

Uppdatering:

Efter midnatt, klockan 00:30, bekräftar polisen uppgifterna och meddelar att de tre männen är skäligen misstänkte för mord.

Foto: Alexander Isa.

Dela artikeln