🕝 1 minuter
Nya bostäder och en ny idrottsanläggning vid Täljehallen
Publicerad 12 januari 2022 01:00
Uppdaterad 12 januari 2022 01:00

Foto: SBBK / Google street view.

Idag tecknades ett avtal mellan Täljehallen AB och JSB Construction AB om att bygga bostäder, kontor och ytterligare en idrottsanläggning vid Täljehallen.

På SBBKs hemida meddelades att JSB Construction AB köper tre byggrätter som finns runt Täljehallen av Södertälje Basketbollklubb och kommunala bolaget Telge AB. Försäljningen till JSB genomförs genom det gemensamma bolaget Täljehallen AB.

– Vi har letat efter en lämplig partner i flera år, en aktör som kan vidareutveckla vårt fina område med bostäder och hus med verksamheter som berikar och kompletterar, säger Johan Strömwall, VD för Täljehallen AB och klubbdirektör för Södertälje Basketbollklubb.

Förvärvet på de tre byggrätter för fastigheterna vid Täljehallen och Rosenlund omfattar en byggnation på cirka 11 400 kvadratmeter. Byggrätterna är fördelade på bostäder, kontor samt ytterligare en idrottsanläggning på tomterna.

– Jag är å våra medlemmars vägnar jätteglad att vi nu enats med JSB, och är övertygad om att projektet kommer att vara riktigt bra för både JSB, Täljehallen och Södertälje, säger Johan Strömwall.

I nuläget framför JSB att strategin är att hitta tagare och förvaltare till de planerade fastigheterna som kommer att byggas på tomterna.

– Vi är väldigt glada över att genomfört vårt första förvärv i Södertälje. Det har varit en bra dialog med Täljehallen under tidens gång och det känns väldigt bra att ha affären i hamn. Nu ska vi tillsammans utveckla området med kvalitativa bostäder, kontor samt idrottsverksamhet som bidrar till det nuvarande idrottsklustret, säger Wilhelm Fredholm, Affärsområdeschef för JSB Fastighetsutveckling.

Dela artikeln