🕝 2 minuter
SENASTE NYTT: Nätverksledare misstänkt för mord i Portugal
Publicerad 21 december 2022 16:24
Uppdaterad 24 december 2022 19:45

Advokaten George Yanko representerar en av de misstänka.

I början på december kunde en nätverksledare från Södertälje gripas av portugisiskt polis för brott i Sverige. Nu misstänks han, tillsammans med en 39-åring från Södertälje, för mord på en ung manlig modell i Portugal, vilket Lt var först med att rapportera om.

– Han förnekar brott, säger 39-åringens advokat George Yanko till Telgenytt.

Den person som polisen pekar ut som en ledarfigur inom Ronnafalagen, en 27-årig man, häktades i sin frånvaro den 1 december för synnerligen grovt narkotikabrott när han befann sig i Portugal. Han skulle överlämnas till Sverige, men blir nu kvar i portugisiskt häkte efter att han och en 39-årig Södertäljebo misstänkts för mord på en 20-åring modell den 27 november.

”Männen, 27 och 39 år hålls för närvarande i förvar – en i Sverige dit han tydligen hade flytt till, den andra här där han greps den 2 december internationell arresteringsorder utfärdad av svenska myndigheter. Utredningen pågår fortfarande.”, skriver tidningen Portugal Resident.

Enligt portugisisks polis misstänks männen för kidnappning och mord i staden Setúbal, söder om Portugals huvudstad Lissabon. Vidare skriver tidningen att den 20-åriga modellen, Tiago Danu, miste livet när han försökte rädda sin vän från männens våldshandlingar. I tumultet knivhöggs han allvarligt och fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

27-årigen som av polis pekas som nätverksledare greps i Portugal den 1 december.

Den lokala polisen i landet har identifierat 27-årigen, som redan sitter häktad i Portugal, och 39-årigen som huvudmisstänkta för delaktiga i mordet. Svensk polis begärde 27-åringen överlämnad till Sverige, men ser nu dröja. En begäran har inkommit från Portugal sida där de nu begär att Sverige lämnar över 39-åringen delaktighet i mordet på 20-årigen.

Men 39-åringens advokat tillbakavisar misstankarna om mord i staden Setúbal i Portugal.

– Han är inte misstänkt för mord utan arresteringsordern grundade sig på misstanke om kidnappning och inget annat. Han gick med på överlämnade för att i Portugal visa att han inte har något med detta att göra, säger 39-åringens advokat George Yanko till Telgenytt.

Den 16 december godkände Södertälje tingsrätt att överlämna 39-årigen till Portugal.

Dela artikeln