🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Mordmisstänkta släppta på fri fot
Publicerad 15 november 2022 14:28
Uppdaterad 15 november 2022 14:38

Polisen på plats efter dödskjutningen i Ronna. Foto: Alexander Isa.

Fyra unga män i tonårsåldern begärdes häktade den 4 oktober, misstänkta för mordet på en 19-åring i Ronna. En frisläpptes, men tre andra häktades på sannolika skäl misstänkta för mord och grovt vapenbrott.

Nu har två av de tre häktade tonåringarna släppts på fri fot.

Männen som häktades, tre 18-åringar och en 16-åring, häktade vid Södertälje tingsrätt för mordet den 30 september vid Rösberga förskolecenter. Tre av de misstänkta är skrivna i Södertälje, men en 18-åring är skriven i Huddinge.

Mordet på 19-åringen inträffade en fredagkväll, strax efter klockan 19, där mannen sköts med flera skott i stadsdelen Ronna. Enligt uppgifter sköts 19-åringen bland annat i bröstet, och trots livräddade insatser av sjukvårdspersonal gick inte hans liv att rädda.

På lördagsmorgonen, cirka 12 timmar efter mordet, greps och anhölls två personer och vid 23-tiden samma dag anhölls ytterligare två personer. Tre av dessa häktades på sannolika skäl den 4 oktober misstänkta för mordet vid Rösberga förskolecenter, men den fjärde, en 18-åring, släpptes på fri fot.

Den 2 november släpptes en 16-åring ur häktet och idag, den 15 november, släpptes en 18-årigen på fri fot enligt Södertälje tingsrätt.

En 18-åring sitter fortfarande frihetsberövad för mordet på 19-årigen den 30 september.

Dela artikeln