🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Misstänkta för mordförsök släppta på fri fot
Publicerad 9 februari 2023 12:02
Uppdaterad 9 februari 2023 13:44

Arkivbild

De tre män som anhölls misstänkta för mordförsök på en 18-åring man har släppts på fri fot. Ett beslut som togs av åklagaren under onsdagen.

Det var vid 18-tiden, lördagen den 4 februari, som en person larmade polisen om att det hördes skottlossning i samband med ett misstänkt inbrott vid Åsbovägen i Brunnsäng. Tre personer ska ha setts lämna platsen och kort därefter informerades polisen om att en person självmant tagit sig till sjukhus för vård av skador.

De tre misstänkta männen kunde snabbt gripas, samt att polisen hittade en pistol i samband med sökinsatsen. Pistolen tros ha använts vid tillfället då 18-åringen sköts i Brunnsäng, men om det finns en koppling mellan händelsen i Brunnsäng och personen som tog sig till sjukhuset för vård har polisen i nuläget inte kunnat fastställa.

– Den skadade personen vill inte prata med oss, har polisens presstalesperson vid ett tidigare tillfälle berättat för Telgenytt.

Enligt uppgifter till Telgenytt ska mannen ha skjutits i ansiktet, men klarade sig med lindra skador. De män som anhölls misstänkta för mordförsök släpptes har nu släppts på fri fot efter efter beslut från åklagare, rapporterar LT.

– Jag gjorde bedömningen att det inte fanas tillräcklig grund för att hålla dem häktade, men misstankarna kvarstår så det här fortsätter som ett frifotsärende, säger kammaråklagare Patrik Viklund till tidningen.

(Annonslänk)

Dela artikeln