Senaste nytt
🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Pappa erkänner mord på sina barn – lider inte av allvarlig psykisk störning
Publicerad 12 juni 2024 15:43
Uppdaterad 12 juni 2024 15:43
Polisen på plats efter mordet på två barn i Lina Hage i slutet av april. Foto: Shamash Oyal

En rättspsykiatrisk undersökning visar att mannen som misstänks ha dödat sina två barn i Lina Hage inte lider av en allvarlig psykisk störning. Det rapporterar Dagens Juridik.

Den 21 april hittades två minderåriga barn döda i en bostad. Polisen ryckte snabbt ut till platsen och grep båda föräldrarna, men modern avskrevs från misstankar och släpptes fri medan fadern sedan dess har varit häktad, misstänkt för dubbelmord.

Nu rapporterar Dagens Juridik att den 37-årige pappan, som är ostraffad sedan tidigare och kom till Sverige för 15 år sedan, har erkänt att han dödat sina två barn och har sedan dess varit häktad misstänkt för mord.

Dessutom rapporterar tidningen att en rättspsykiatrisk utredning har slutförts där det bedöms att mannen inte lider av en allvarlig psykisk störning, varken vid tiden för brottet eller vid undersökningen. Detta innebär att det inte finns medicinska förutsättningar för att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård.

Resultatet av utredningen har betydelse för det fortsatta rättsförfarandet, och tingsrätten kommer att använda detta underlag för att ta ställning till påföljdsvalet för mannen.

Dela artikeln