🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: De misstänkta för mordet släppta på fri fot
Publicerad 8 december 2022 13:19
Uppdaterad 8 december 2022 20:00

Foto: Shamash Oyal.

De tre personer som sedan den 4 december har varit anhållna, misstänkta för mord, har i dag släppts på fri fot. Det meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande under torsdagsförmiddagen.

Vid 19:30-tiden under söndagen sköts en 25-åring man till döds och blev skjutvapnets sjunde offer i år. Enligt uppgifter till Telgenytt sköts han till döds med flera skott inne i en port i Västra Blombacka – trots en hög polisnärvaro i området.

Gunnar Appelgren, Kriminalkommissarie, berättar för SvD att vid söndagens dödsskjutning var uniformerad polis bara cirka 200 till 300 meter bort.

– Jag har aldrig varit med om så motiverade gärningsmän tidigare. Det har varit likadant vid tidigare mord, det är polistätt men man chansar ändå, sade han till tidningen.

Kort efter dödsskjutningen kunde polisen gripa tre personer efter en intensiv polisinsats. Efter beslut anhölls männen i väntan på fortsatt utredning, men anhållandet hävdes idag efter beslut av kammaråklagare Patrik Viklund.

– Vi fortsätter arbeta med full kraft i utredningen. De tre männen är fortfarande misstänkta i utredningen, men min bedömning är att det inte finns tillräckliga skäl för att begära dem häktade, säger kammaråklagare Patrik Viklund.

BILDEXTRA: Dödsskjutningen i Blombacka

(Annonslänk)

Dela artikeln