🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Lidl sänker och fryser priset på sina varor
Publicerad 22 mars 2023 22:58
Uppdaterad 5 december 2023 15:03

Pressbild: Lidl

Livsmedelskedjan Lidl sänker priset på över hundra varor som belastar hushållen. Beslutet hyllas från flera håll i regeringen.

– Vi har nu, i nära samarbete med våra leverantörer, kommit överens om att sätta nya lägre priser på över hundra varor i alla våra butiker i Sverige, säger Jakob Josefsson, Sverigechef Lidl, i ett pressmeddelande.

Lidl meddelade under onsdagen att de sänker och fryser priserna på över 100 varor i minst två månader för att stötta hushållen i de svåra tiderna med stigande matpriser. De nya priserna kommer att börja gälla från den 27 mars och kommer att påverka varor som kaffe, mjölk och kött från 50 olika leverantörer.

De nya priserna kommer i genomsnitt vara 11 procent lägre än tidigare och att vissa priser kommer att sänkas med upp till 32 procent. Detta som ett steg för att stötta sina kunder under tuffa ekonomiska förhållanden

– Vi har valt ut ett stort antal populära produkter som vi kommer att ge ett nytt lägre standardpris. De här åtgärderna kommer kosta pengar, men vi är beredda att ta kostnaden och göra vad som krävs för att stötta svenska hushåll i en ekonomiskt utmanande tid, säger Jakob Josefsson.

Beskedet från Lidl får bland annat Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar att jubla.

– Lidl gör själva det som Svantesson inte klarade av att få till stånd med dom tre matjättarna, skriver Dadgostar.

Dela artikeln