🕝 2 minuter
SENASTE NYTT: Kyrka plundrad och vandaliserad i Södertälje
Publicerad 20 december 2023 21:33
Uppdaterad 20 juni 2024 13:59

Foto: Privata

S:ta Maria Armeniska Apostoliska Kyrkan i Södertälje drabbades nyligen av inbrott, där tjuvar stal värdefulla föremål med både ekonomiskt och affektionsmässigt värde. Polisen utreder nu händelsen.

– Vi har varit där efter att man lämnat tips till polisen. Enligt tipsen har kyrkan bestulits på föremål till ett stort värde, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

kyrkans altare i Geneta centrum. Foto: Privat

Den Armeniska Apostoliska Kyrkan i Geneta har blivit utsatt för ett inbrott, där tjuvar kommit över dyra föremål. Det är oklart vid vilken tidpunkt inbrottet ska ha ägt rum, men enligt uppgifter till Telgenytt rör det sig om natten mot onsdagen eller under tidig morgon.

I nuläget är det oklart hur många gärningspersoner som är inblandade. Tjuven eller tjuvarna ska ha tagit sig in i kyrkan genom ett fönster som leder till en lokal ansluten till kyrkan. Denna lokal används för dop, bröllop och andra evenemang.

De stulna föremålen rapporteras vara av stor värde och ha högt affektionsvärde för kyrkan.

– Vi förväntade oss inte detta, det är tråkigt nu så här innan juldagarna. Vi står inför ett tomt altare med många ledsna medlemmar, säger  Alexander Sharoyan, kyrkans kontaktperson, till Telgenytt. 

Polisen har inlett en utredning av inbrottet. Församlingen och de drabbade väntar nu på mer information medan utredningen pågår, i hopp om att få tillbaka de stulna föremålen och att gärningsmännen ska gripas.

Känner en oro inför framtiden.

– Jag vet inte om detta är en markering för något i framtiden, men vi kommer att gå vidare med detta och göra allt för att våra medlemmar ska kunna känna sig trygga, säger Alexander Sharoyan.

Kyrkan i Geneta, S:ta Maria Armeniska Apostoliska Kyrkan, utsatt för inbrott. Foto: Privat

Foto: Privat

Annonslänkar:

Dela artikeln