🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Högsta domstolen fastställer nätverksledarens dom
Publicerad 12 januari 2022 01:00
Uppdaterad 12 januari 2022 01:00

Bild/Foto: Creative commons.

Idag avslog Hösta domstolen överklagan för den utpekade nätverksledaren i Södertälje och fastställde Hovrättens beslut och ett nioårigt långt fängelsestraff.

30-åringen som polisen pekar ut som ledare för nätverket i Södertälje dömdes i juli 2021 till 5 år och två månaders fängelse. Sedan lades det till fyra år från ett tidigare straff han var villkorligt frigiven för, totalt 9 år och två månaders fängelse.

Han dömdes för Grovt narkotikabrott och Försök till grovt narkotikabrott men frias för Synnerligen grovt vapenbrott och Anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse. Det sistnämnda har med en bilsprängning i Ronna den 30 april 2020 som han friades för.

Domen överklagades till hovrätten där man den 15 oktober 2021 fastställde tingsrättens dom mot den utpekade ledaren. Advokaten överklagade även hovrättsdomen till Högsta domstolen för att få ett prövningstillstånd godkänt.

Men idag kom det slutgiltiga beskedet att Högsta domstolen avslår överklagan och fastställer Hovrättens dom.

Nu väntar ett fängelsestraff på fem år och två månader för grova narkotikabrott och ytterligare fyra år för mordet i Ronna för 12 år sedan som han var villkorligt frigiven för.

Totalt får han ett fängelsestraff på 9 år och två månader bakom lås och bom.

Dömdes för inblandning i dubbelmord – Skriver bok och talar ut i stor intervju

Dela artikeln