🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Byggstart för Marenplan försenas
Publicerad 30 oktober 2023 15:47
Uppdaterad 30 oktober 2023 15:47

Bild/Illustration: FOJAB/Visulent

Trots nyligen beviljat bygglov stöter Marenfastighetens utvecklingsprojekt på nya hinder. Upphandlingen av byggentreprenören har nu överklagats, vilket innebär ytterligare förseningar.

Det ambitiösa projektet för att förnya och omvandla Marenplan tog nyligen en stor steg framåt.

I början av oktober beviljades det sista nödvändiga bygglovet, och arbete på platsen, inklusive pålning och gjutning av hotellets bottenplatta, hade redan påbörjats. Men precis när allt såg ut att gå smidigt tillkännagavs att upphandlingen av byggentreprenören för omvandlingen överklagats.

Artikeln fortsätter efter annonsen

(Annonslänk)

Denna överklagan sätter nu grus i maskineriet för projektet. Den ursprungligen planerade byggstarten i november kommer nu att skjutas upp. Kommunen, som är ansvarig för arbetet med Marenplan, måste nu avvakta beslutet från Förvaltningsrätten. Om rätten väljer att pröva ärendet, vilket kan ta flera veckor, kan förseningarna bli ännu längre.

Trots dessa senaste utmaningar fortsätter dock andra delar av projektet som planerat. Stadsrums byggnation av hotellet, en viktig del av Marenfastighetens utvecklingsplan, påverkas inte av överklagan och fortskrider enligt ursprunglig tidsplan.

Dela artikeln