🕝 2 minuter
SENASTE NYTT: Brand i flerbostadshus - Polisen utredde detonation
Publicerad 21 mars 2024 10:55
Uppdaterad 21 mars 2024 13:33

Arkivbild

En brand utbröt i ett flerbostadshus i Geneta tidigt på torsdagsmorgonen. Inledningsvis utredde polisen händelsen som en eventuell detonation som orsak till branden, men meddelar nu att uppgifterna inte stämmer.

(Annonslänk)

På torsdagsmorgonen vid 07.21 larmades polis och räddningstjänsten till en befarad brand i ett flerbostadshus beläget på Klockarvägen i Geneta, Södertälje. Vid ankomsten möttes enheterna av kraftig rökutveckling i byggnadens trapphus, ett scenario som räddningstjänsten omedelbart tog sig an.

Polisen assisterade räddningstjänsten genom att upprätta nödvändiga avspärrningar runt platsen. Tack vare en snabb insats kunde branden släckas redan vid 08-tiden. Trots brandens snabba släckning fortsatte räddningstjänsten att arbeta på platsen för att hantera den omfattande rökutvecklingen och säkerställa att all rök vädrades ut ur byggnaden.

– Branden är släckt, och man har gjort efterkontroller i alla lägenheter och konstaterat att ingen person behöver föras till sjukhus, säger räddningstjänstens vakthavande befäl till Telgenytt.

Uppgifter pekar på att branden hade sitt ursprung i ett förråd anslutet till trapphuset, och ingen person har rapporterats skadad till följd av branden på torsdagsmorgonen.

– Det är ett förrådsutrymme som har brunnit, men vad som orsakat den här branden vet vi inte nu. Så det är det man får titta på här nu efteråt. Polisen kommer att spärra av platsen för vidare undersökning, säger vakthavande befäl.

Vid 09-tiden meddelade polisen att de misstänker att branden utlöstes av en detonation.

Eftersom det finns uppgifter om att en eventuell detonation har skett, i samband med rödutvecklingen, har polisen inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse. Dörrknackning och andra utredningsåtgärder pågår på platsen. Några personer har undersökts av sjukvårdspersonal, men ingen bedömdes vara i behov av vård.”, rapporterar polisen.

Uppdatering 12:30.

”Initialt framkom uppgifter om att en eventuell detonation har skett. Efter utredningsåtgärder har det framkommit att detta inte stämde. Därför rubriceras ärendet om till mordbrand.”, skriver polisen på sin hemsida.

Dela artikeln