🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Boel Godner(S) behåller makten
Publicerad 17 oktober 2022 19:47
Uppdaterad 17 oktober 2022 20:12

Foto: Alex Ataseven.

Maktskiftet i Södertälje har stoppats. Boel Godner behåller maktpositionen som kommunstyrelsens ordförande efter en dramatiskt omröstning under måndagen.

Detta efter KD-politkerna Martin Ahlman och David Winerdal beslutade för att rösta emot sitt egna parti.

Det var stor dramatik under kommunfullmäktige när Martin Ahlman (KD) röstade mot egna partilinjen när fullmäktige skulle rösta fram en ordförande. 

– I valet av ordförande kommer jag att lägga min röst på den samlade oppositionen S, MP, C och V. Jag kommer också att rösta på den samlade oppositionens förslag den kommande mandatperioden. Jag kommer att vara oberoende kristdemokrat, berättade Martin Ahlman i mötets inledande fas och menade att han inte kommer stödja Kristdemokraterna som får stöd av Sverigedemokraterna.

Det innebär att Socialdemokraterna fortsätter att styra i Södertälje, men med hjälp av två politiska vildar, Ahlman och Winerdal.

Precis som tidigare kommer kommunen ledas av Boel Godner(S) tillsammans med Miljöpartiet, Centerpartiet, men denna gång ingår även Vänsterpartiet i det nya styret.

Men för att få sin politik att gå igenom måste rödgröna behålla stödet av Ahlman och Winerdahl under hela mandatperioden. Det innebär att de måste delta på alla sammanträden för att förslagen ska gå igenom.

Dela artikeln