🕝 2 minuter
SENASTE NYTT: Bianca Ingrosso hyllar Tomas från Södertälje i Talang
Publicerad 5 februari 2022 01:00
Uppdaterad 5 februari 2022 01:00

Pressbild TV4.

Under gårdagens sändning av TV4s Talang fick vi se artisten och förskollärare Tomas Kaya från Södertälje kliva upp på scen.

Ett mäktigt framträdanden som fick både profilen Bianca Ingrosso och hans elever, som befann sig på plats med handgjorda skyltar, att jubla högt.

Under framträdandet sjöng Tomas låten “You will be found” där han i slutet av framträdandet får han stående ovationer av både juryn och publiken.

Edward Af Sillén, David Batra, Bianca Ingrosso och Sarah Dawn Finer, samtliga i juryn reser sig upp och applådade.

– Har du varit med om att få stående ovationer förut?, frågar Sarah.

Tomas svarade generad och förvånad med ett nej och får totalt tre Ja från talangjuryn. När det var dags för den sista i juryn, Bianca Ingrosso, att lägga sin röst pausade hon och följande kom att bli, det som Tomas beskriver, den finaste pausen i hela hans liv.

Ingrosso tittar på Tomas och berättar att hon tycker att han är den bästa rent sångmässigt i programmet.

– Jag är glad att du kom hit. Jag tar dig direkt till final, säger Ingrosso

Därefter kliver Bianca upp från stolen och trycker på ”Golden Buzzer” som tar Tomas från Södertälje raka vägen till finalen som sänds live den 18 mars.

– Det föll konfetti från taket och jag kommer bara ihåg att jag la mig ner på scenen chockad. Jag förstod inte vad som precis hade hänt.

Bianca kliver upp för trapporna och går fram till Tomas och ger honom en stor kram. Förskolebarnen springer efter upp på scen och sedan utspelar sig ett tårfyllt och vackert ögonblick på Talangscenen.

Vad var det som fick dig att medverka i programmet Talang?

– Jag valde att medverka i programmet för jag kände att det var rätt tid i mitt liv. Jag ville berätta min tuffa barndomshistoria kantad av trauman och dysfunktion. Och hjälpa alla maskrosbarn där ute som kanske vuxit upp i liknande situation. Och så ville jag också hedra alla pedagoger runtom i Sverige som gått på knäna under pandemin. De är hjältar, säger Tomas till Telgenytt

Den 18 mars deltar Tomas i livesändning där han tävlar om en vinst på 500.000 kr samt ett skivkontrakt med Universal Music.

Dela artikeln