🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Beskedet - Stefan Löfven avgår till hösten
Publicerad 22 augusti 2021 02:00
Uppdaterad 22 augusti 2021 02:00

Idag släppte Stefan Löfven nyheten om att han avgår som statsminister efter 10 år. Han avgår redan till hösten och inte som han tidigare planerat.

– I nästa års valrörelse kommer Socialdemokraterna ledas av någon annan än mig. Jag har meddelat partiets verkställande utskott och valberedningens ordförande att jag vill lämna uppdraget på partikongressen i november, säger Statsministern.

Stefan Löfven menar att han vill ge sin efterträdare goda förutsättningar och att efter kongressen begära att bli entledigad som statsminister.

– Det har varit fantastiska år. Jag har haft fokus att göra det bästa för Sverige och alla människor som lever i vårt fantastiska land. Men allting har ett slut. Jag vill ge min efterträdare de bästa förutsättningarna.

Dela artikeln