🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Åtta personer häktas - misstänkta för mordplaner
Publicerad 9 juni 2024 13:15
Uppdaterad 9 juni 2024 13:15
Foto/Arkivbild: Alexander Isa

De åtta personer som greps och häktades misstänkta för mordplaner efter en stor polisinsats har nu begärts häktade, meddelar åklagaren Carl Mellberg till LT.

– Jag har begärt åtta personer häktade och det är utredningsläget i stort som gjort att jag fattat det beslutet, säger åklagaren till tidningen.

Det var på onsdagskvällen som polisen genomförde flera insatser på olika adresser i Södertälje, inklusive Ronna, Geneta, Hovsjö och Brunnsäng, enligt uppgifter till Telgenytt. Polisen var inledningsvis förtegen om insatserna, men på torsdagen bekräftades att totalt åtta personer hade gripits och anhållits, misstänkta för att ha planerat mord. Något som Expressen var förs med att rapportera.

Senare framkom uppgifter till LT att polisen misstänker att de gripna förberedde en aktion mot personer kopplade till den rivaliserande Saltskogfalangen, som befann sig på en studentfest.

Samtliga åtta personer anhölls under torsdagen i avvaktan på beslut från tingsrätten, men nu bekräftar åklagaren Carl Mellberg för LT att alla åtta personer har häktats.

Brottsrubriceringarna inkluderar förberedelse till mord, grovt vapenbrott, övergrepp i rättssak och olaga hot. Några av de häktade misstänks på sannolika skäl, medan andra på skälig misstanke, rapporterar LT.

I samband med gripandena kartlägger polisen nu studentfester i Södertälje för att förhindra eventuella framtida brottsplaner. Flera av de gripna ska enligt uppgifter till Telgenytt vara framstående personer inom den kriminella miljön i Södertälje.

Dela artikeln