🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Åtta personer gripna – Misstänks för mordplaner
Publicerad 6 juni 2024 18:44
Uppdaterad 6 juni 2024 18:48
Arkivbild

Åtta personer har gripits misstänkta för mordplaner efter en större polisinsats i Södertälje. Det rapporterar Expressen på torsdagen.

På onsdagskvällen genomfördes flera polisinsatser på olika adresser i Södertälje, enligt uppgiftslämnare till Telgenytt. Polisen var inledningsvis förtegen om insatserna, men nu rapporterar Expressen att totalt åtta personer har gripits i Södertälje, misstänkta för mordplaner.

Enligt uppgifter till Telgenytt genomfördes polisinsatser både i Hovsjö och Brunnsäng. Enligt polisen rörde det sig om insatser vid studentfester, men att det vid tidpunkten var lugnt på platserna som kontrollerades.

Dessutom stoppades och kontrollerades fordon av flera polisbilar i Brolunda, enligt uppgifter till Telgenytt.

Nu bekräftar polisen för Expressen att åtta personer har gripits och anhållits i Södertälje misstänkta för förberedelse till mord och grova vapenbrott. Enligt tidningen larmades polisen vid 23-tiden på onsdagskvällen, och de gripna har kopplingar till kriminella nätverk i Södertälje. Samtliga misstänkta personer stoppades och greps några timmar senare vid en fordonskontroll.

Brottsrubriceringarna inkluderar förberedelse till mord, grovt vapenbrott, grovt olaga hot och övergrepp i rättssak. Dock är inte alla åtta personer misstänkta för alla dessa brott. Polisen har hållit inledande förhör och planerar att genomföra fler förhör de närmaste dagarna.

Enligt Expressen tror polisen att de förhindrat ett mord med gripandena, men befarar att de misstänkta kan släppas, vilket kan leda till nya våldsdåd. Därför kartlägger polisen nu studentfester i Södertälje, där man misstänker att den potentiella måltavlan kan befinna sig, för att förhindra eventuella brottsplaner.

Dela artikeln