🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: 50-årig kvinna mördad – Maken häktad
Publicerad 11 januari 2024 23:11
Uppdaterad 11 januari 2024 23:46

Arkivbild

En man i 50-årsåldern har gripits och häktats, misstänkt för mord på sin fru i helgen. Paret, som tidigare bott i Södertälje, hade flyttat till Vagnhärad där händelsen inträffade.

Den tragiska händelse utspelade sig i Vagnhärad under helgen då en man i 50-årsåldern greps misstänkt för att ha mördat sin fru. Polisen larmades till parets bostad på lördagskvällen efter uppgifter om bråk. Vid ankomst kunde de konstatera att kvinnan, även hon i 50-årsåldern, hade blivit dödligt skadad med ett vasst föremål. Hennes liv gick inte att rädda.

Paret, som tidigare varit bosatta i Södertälje, hade flyttat till Vagnhärad där de bott under de senaste åren. Enligt källor till Telgenytt hade mannen ett känt problem med alkohol och hade tidigare varit involverad i flera våldshändelser mot sin fru. Vid ett tillfälle knuffade mannen henne så våldsamt att hon föll till golvet och började blöda. Vid ett annat tillfälle kallades polisen till platsen efter rapporter om dunkande ljud, gråt och skrik från parets gemensamma bostad. När polisen anlände, hade kvinnan tydliga slagmärken i ansiktet.

Mellan 2017 och 2020 dömdes han för tre fall av misshandel, varav de två senaste fallen resulterade i fängelsestraff. Så sent som i september greps han återigen och frihetsberövades, misstänkt för misshandel mot sin fru som han nu misstänkt för att ha dödat. Ett fall som inte hann leda till åtal.

I helgen greps han återigen, denna gång misstänkt för mordet på sin 50-åriga fru. Mannen har nu häktats och är misstänkt på sannolika skäl för mord. Han förnekar att han begått brott men erkänner själva händelseförloppet.

Dela artikeln