🕝 1 minuter
Scania satsar på att inspirera elever till teknikstudier
Publicerad 14 maj 2023 06:00
Uppdaterad 14 maj 2023 11:19

Pressbild: Scania.

Scania, tillsammans med techbolagen Knightec och Granitor, vill ta ett större ansvar för svensk teknikutveckling genom projektet Let’s Uptech. Målet är att inspirera fler elever att välja teknisk inriktning och minska klyftan mellan skola och näringsliv.

– Vi behöver definitivt fler duktiga tekniker och vi vill bygga broar mellan skola och näringsliv, säger Scanias VD Christian Levin i ett pressmeddelande.

Samarbetet som startade 2020-2021 har nu 15 skolor kopplade till sig, och under hösten 2022 inleddes samarbeten med Hammerstaskolan, Grindtorpsskolan och Karsby International School.

Projektet riktar sig främst till elever i årskurs 9 som traditionellt inte skulle söka sig till högre tekniska utbildningar. Eleverna får föreläsningar för att väcka teknikintresset och bjuds in till företagen för att delta i övningar och uppleva en arbetsplats. Målet är att väcka nyfikenhet och inspirera fler elever att välja teknikstudier.

– Genom att vi vänder oss till grupper som kanske inte skulle sökt sig vidare till högre studier så visar vi att det finns en spännande framtid som tekniker, säger Christian Levin.

Dela artikeln