🕝 1 minuter
Scania säkrar rekordorder i Europa - 2500 lastbilar
Publicerad 31 juli 2023 06:00
Uppdaterad 30 juli 2023 21:55

Foto: Alexander Isa

Lastbilstillverkaren Scania har säkrat en av sina största lastbilsorder någonsin i Europa, inklusive den största ordern av batterielektriska lastbilar under ett kalenderår.

– Den här affären är mycket betydelsefull och utgör en milstolpe i vår fortsatta resa mot hållbara transporter, säger Scanias VD Christian Levin.

Scania har erhållit en betydande beställning från Consortium Purchasing Group i Storbritannien och omfattar 2500 lastbilar. Ordern inkluderar Scania lastbilar utrustade med den nya SUPER-drivlinan samt 100 batterielektriska lastbilar, vilka kommer att bli de första av sitt slag att trafikera brittiska vägar.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna förnya vår överenskommelse. Det har varit en besvärlig tid för tillverkande företag, med globala störningar i leveranser av material. Men Scania har arbetat nära oss de senaste två åren för att minimera negativa effekter för oss båda. Detta visar vilket starkt partnerskap vi har mellan våra företag, säger William Stobart, Vice VD på Culina Group.

Beställningen kommer att levereras till Culina Group, WS Group och A.W. Jenkinson Group inom loppet av ett år. Alla fordon kommer att åtföljas av ett omfattande treårigt underhålls- och reparationsavtal, och Scania Financial Services kommer att bistå med finansieringen av delar av fordonsflottan.

– Det är ett styrkebevis på relationen mellan två organisationer och som gör det möjligt för oss att offentliggöra denna nyhet. Men även en eloge till alla dem vars arbete genom åren denna affär bygger på, säger Chris Nevitt är VD för Scania Storbritannien.

Scanias VD, Christian Levin. Pressbilder: Scania.

Dela artikeln