🕝 1 minuter
Scania investerar i ny revolutionerande mobilapp
Publicerad 17 april 2022 02:00
Uppdaterad 17 april 2022 02:00

 Foto: Parcelly / Cc.

Scanias riskkapitalbolag investerar i ny växande mobilapp som för samman återförsäljare och transportörer.

En investeringen med brittiska Parcelly som har tillväxtplaner i USA och Europa, det meddelande bolaget tisdag den 29 mars i på sin egna hemsida.

Med sin patentskyddade mobilapp vill Parcelly revolutionera den storstadsmässiga logistiken genom att lösa utmaningar i början och slutet av leveranskedjan.

– Parcelly är på ett spännande sätt på väg att ändra det sätt som lokala lager hanterar inköp och förvaltning, och möjliggör därmed en effektiv slutleverans som nyttjar befintligt utrymme och resurser. Erbjudandet passar de flesta inom detaljhandeln, säger Christian Zeuchner, Investment Manager för Scania Growth Capital, i ett uttalade på egna hemsidan.

Bolaget Parcelly, som grundades 2014, utnyttjar plats i fastigheter för E-handel genom att föra samman återförsäljare och transportörer i alla industrier.

– Att stötta Parcelly i deras fortsatta tillväxt med både investeringar och de erfarenheter från industrin som Scania har, passar strategiskt bra i Scania Growth Capitals portfölj, säger Christian Zeuchner, Partner vid East Hill Equity, Investment Manager för Scania Growth Capital.

Dela artikeln