🕝 1 minuter
SBBK:s Klara Lundquist uttagen i damlandslaget
Publicerad 28 juli 2023 06:00
Uppdaterad 27 juli 2023 23:54

Foto: Martin Jonsson Tibblin

I augusti samlas damlandslaget i Södertälje för ett träningsläger inför det kommande EM-kvalet. En av de utvalda spelarna i truppen är SBBK:s egna Klara Lundquist, som har utmärkt sig som ”Årets Guard”.

Damlandslaget samlas den 13 augusti för ett veckolångt träningsläger förbereda sig inför det kommande EM-kvalet som startar i november. Förbundscoacherna har valt ut 15 spelare, däribland Södertäljes Klara Lundquist från SBBK. Lundquist blev tidigare i år tilldelad utmärkelsen ”Årets Guard” av Svenska Basketbollförbundet och även för samma utmärkelse 2018-2019.

Den vindsnabba guard har varit en mardröm för många lag hela säsongen lång. Hennes vinnarskalle och förmåga att gå med hög intensitet i en hel match är fantastisk. Snabba händer och fötter, hög procent på avsluten. Årets Guard – Klara Lundquist”, löd nomineringen i april i år.

Träningslägret i Södertälje avslutas med två träningsmatcher mot Island, som kommer att spelas den 18 och 19 augusti. Detta blir också ett tillfälle för damlandslaget att samla nuvarande och framtida landslagsspelare för att stärka sammanhållningen inför det kommande EM-kvalet som inleds i November.

Dela artikeln