🕝 1 minuter
SBBKs huvudtränare blir förbundskapten - ”Stolta”
Publicerad 13 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 13 oktober 2021 02:00

Bild/Foto: SBBK.

Idag meddelande basketlandslaget att de får tre nya förbundscoacher som är aktiva som coacher i SBL.

Joakim Källman, Mikko Riipinen och Södertäljecoachen Ludwig Degernäs kommer att leda Sveriges basketherrlandslag.

– Det är tre ambitiösa coacher med rötter och hjärtan i svensk basket. De kommer att kompletteras med en fjärde person men vi känner ingen stress i den processen, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande.

”En mycket skicklig matchcoach med bra känsla för att förändra matchbilder, men också en ledare som är mycket respekterad och uppskattad både bland spelare och sina kollegor. Han är en lagspelare som alltid lyfter spelarna. Ludde har också gjort några vändor med ungdomslandslag framförallt på U20-nivån, och känner många av spelarna väl.”, skriver basketlandslaget om Södertäljecoachen.

-SBBK är stolta över att kunna gratulera Coach Ludde Degernäs förtroendet att på deltid leda svenska herrlandslaget och önskar honom lycka till, skriver SBBK i ett instagraminlägg.

Svenska herrlandslaget har lyckats kvalificerat sig för ännu ett VM-kval där nationer som Finland, Kroatien och Slovenien väntar. Torsdag 25 november inleds den första matchen för trion som spelas mot Finland i Avicii arena.

Dela artikeln