🕝 1 minuter
SBBKs Edessa Noyan lämnar för spel i USA - "Jag är beredd"
Publicerad 2 december 2022 15:55
Uppdaterad 2 december 2022 15:55

Foto: Privat.

Södertäljetalangen och SBBKs-stjärnan, Edessa Noyan, följer sin dröm om en internationell karriär i basket.

Inom kort lämnar hon klubben i Södertälje för att flytta till USA för spel i College.

– Känns som en dröm som nu blir sann, säger SBBK-stjärnan, Edessa Noyan, till Telgenytt.

18-årigen Noyan har sedan tidigare uppmärksammats för kvalitén och den stark spelstilen som ung basketspelare. På kort tid har hon hunnit representera flera klubbar så som Botkyrka, Huddinge samt gjort landslagsdebut och anslöt sig till anrika klubben SBBK år 2020 som 16-åring.

SBBK-stjärnan, Edessa Noyan. Foto: Privat.

Nu blir det utlandsflytt och spel på College i San Francisco med sikte på en internationell karriär.

Stort grattis Edessa, hur känns det?

– Tack så mycket. Jag har alltid tänkt på att spela college, så att kunna få göra det nu och uppleva allt som kommer med det känns jättespännande, säger 18-årignen.

Det är ett stort steg i karriären, hur ser du på flytten till USA?

– Att få flytta till USA är ett stort steg, men jag tror att jag är beredd och ser det här som ännu ett sätt för mig att utvecklas. Jag och tränaren har pratat om saker jag kommer att behöva utvecklas i för att kunna ta mig långt, som till exempel att spela lite mer ute på plan. Förhoppningsvis utvecklas jag så att jag sedan kan spela professionellt i andra länder och leva på basketen, avslutar Edessa Noyan till Telgenytt.

SBBK-stjärnan, Noyan, var även en av de främsta spelarna när svenska landslaget, U18, blev nordiska mästare tidigare i år. Nu följer hon nästa stora kliv i karriären och flyttar till USA för att spela basket på College med University of San Francisco.

Dela artikeln