🕝 1 minuter
SBBKs damer klara för final i Svenska basketligan
Publicerad 17 april 2023 18:24
Uppdaterad 17 april 2023 18:24

Foto: Martin Jonsson Tibblin

Södertälje Basketbollklubb har säkrat sin plats i finalen i Svenska Basketligan. Detta efter att ha besegrat regerande mästarna Norrköping med en övertygande poängmarginal under söndagens semifinal.

– Jag är superglad och nöjd med lagets insats. Vi förstod i match tre vad det krävs för att går till final och i match fyra och fem gjorde vi jobbet riktigt bra, säger headcoach Sergi Brugué till SBBKs hemsida.

Trots en vinglig start i semifinalserien mot Norrköping visade SBBKs damer under söndagen att de är ett lag att räkna med i SBL Dam denna säsong. Dolphins stod fört ett hårt motstånd, men det var SBBK som utmärkte sig i matchen med ett fantastiskt försvar som bara tillät Norrköping att göra 53 poäng medan SBBK gjorde 84.

Klara Lundquist utsågs till matchens lirare efter att ha gjort 30 poäng och stängt av Norrköpings stjärna Alexa Held helt och hållet. Headcoach Sergi var nöjd med lagets insats och var särskilt stolt över deras defensiva prestation.

– Jag är så stolt över laget och spelarna, hur de fightas och visar karaktär hela matchen igenom. Det var en härlig atmosfär i Täljehallen, stort tack till alla som kom och stöttade oss, hoppas på samma härliga stämning på lördag i finalmatch nummer två Vi fortsätter utvecklas som lag varje dag och vi ser fram emot att kliva in i finalerna på onsdag emot Luleå, säger headcoach Brugué.

Nu förbereder sig laget för SM-finalen mot Luleå på onsdag. Första matchen spelas i Luleå klockan 18:30 och visas på SVT Play, medan match nummer två kommer att spelas i Täljehallen på lördag klockan 14:00.

(Annonslänk)

Dela artikeln