🕝 1 minuter
SBBK vände och vann i den första finalmatchen
Publicerad 20 april 2023 08:00
Uppdaterad 20 april 2023 00:13

Foto: Anna Forsström

SBBK vann den första SM-finalen mot storfavoriten Luleå under onsdagen. En match som Södertäljelaget vände från underläge till vinst med 77-70.

– Det är jätteskönt och viktigt att vinna den första matchen på bortaplan. Vi fortsatte att köra och till slut vände det. Det var viktigt att komma ikapp, säger Klara Lundquist, som var poängbäst, till SVT.

Södertälje Basketbollklubbs damlag mötte Luleå i den första SM-finalmatchen på onsdagen. Inför matchen var Luleå den stora favoriten och hade vunnit hela 27 raka matcher innan kvällens möte. Men SBBK överraskade genom att besegra Luleå i den första matchen.

Luleå tog ledningen med 24-12 efter den första perioden, och ökade sin ledning till 32-16 under den andra perioden. Men i den tredje perioden vände SBBK matchen till sin fördel och när perioden var över var ställningen 59-54 till fördel för SBBK.

Sista perioden var mycket jämn och båda lagen kämpade hårt, men SBBK höll undan och vann den viktiga första matchen i finalen.

Nästa match spelas i Täljehallen på lördag klockan 14:00 och det återstår att se om SBBK kan upprepa sin prestation och vinna även den andra matchen i finalen.

Dela artikeln