🕝 1 minuter
SBBK förstärker damlaget med tysk importspelare
Publicerad 5 juli 2024 18:51
Uppdaterad 5 juli 2024 18:51
Foto: SBBK

SBBK har värvat den tyska spelaren Emma Eichmeyer till damlaget. Med erfarenhet från både det tyska U20-landslaget och den engelska ligan, förväntas hon bli en viktig spelare för laget.

- Från dag ett har magkänslan varit väldigt bra, säger Coach Gerard Cunilleras.

För två veckor sedan presenterade SBBK Dara Taylor som sin första importspelare. Nu ansluter även Emma Eichmeyer, som senast spelade i engelska Sheffield Hatters där hon snittade 13,6 poäng, 6,4 returer och 3,2 assists per match. Eichmeyer har även erfarenhet från det tyska U20-landslaget, 3x3-landslaget och kallades till det ordinarie tyska landslaget 2022.

Coach Gerard Cunilleras är entusiastisk över tillskottet.

- Emma, trots sin unga ålder, har redan erfarenhet av bra europeiska ligor som den tyska och engelska. Hon är en bra försvarare som kan spela försvar på flertalet positioner och är ett hot i anfall både ute på golvet och i färgen men en naturlig instinkt för offensiva returer. Från dag ett har magkänslan varit väldigt bra, hon har visat att hennes prioritet har varit att spela för oss, hon är hungrig att jobba hårt och växa som basketspelare och hjälpa oss uppnå våra mål. Willkommen Emma, säger Cunilleras.

Med Eichmeyer i truppen ser SBBK fram emot att stärka sitt lag ytterligare och siktar på att nå nya höjder under kommande säsong.

Aktuell trupp för SBBKs damlag:

  • Dara Taylor
  • Emma Eichmeyer
  • Emilia Englund
  • Mikaela Gustafsson
  • Svea Rolander
  • Tina Panic

Coach: Gerard Cunilleras, Noah Godwin

Dela artikeln